lørdag 22. mars 2008

Djerve meditasjoner

Orgelmeditasjoner kan nok sies å være av den smale sorten musikk. Og slikt sett glir denne innspillingen greit inn i "den forhåndsinnstilte boksen". Likevel er det elementer i Bjørn Andor Drages musikk som får hjernecellene til å reagere.

fredag 21. mars 2008

Godt nytt fra Bergen

Det er gledelig når ny norsk musikk for blåsere lydfestes. Og man blir sprudlende glad når det gnistrer i det musikalske uttrykk.
For "Divisjonsmusikken" i Bergen har her tatt med seg tre forholdsvis nye verk inn i studio, og har sammen med dirigent Peter Szilvays utforskende dirigentpinne skapt et resultat som begeistrer og fasinerer.

lørdag 15. mars 2008

Malmö og Engeset kan sin Grieg


 Gjennom en mannsalder har jeg bygget opp en liten Grieg-samling hvorav Peer Gynt-suitene innehar en god plass med 11 forskjellige innspillinger. Og nå altså nummer tolv. Bjarte Engseet leder Malmö symfoniorkester gjennom suitene og orkestersanger på elegant vis.

onsdag 5. mars 2008

Far Vel med Æra!

En lite musikkhistorisk eventyr er over. Det sagnomsuste koret Voci Nobili under den fargerike dirigenten Maria Gamborg Helbekkmo er historie. Og det kunne neppe gjøres på en bedre måte enn å slippe denne plata.