tirsdag 3. desember 2002

Brass-mat

Om ikke musikken favner det store spennet i tid - er likevel komposisjonene Arctic Brass presenterer på denne platen varierte og for det aller meste interessant lytting.
Arctic Brass fremstår nå som landets desidert beste brass-ensemble. Det er rett og slett en fornøyelse å høre den friske Nord-norske kvintetten fremføre musikk de har plukket med omhu.


Arctic Brass har turnert i hele Norden, Europa og Japan. Ensemblet har deltatt i tallrike radio- og tv-produksjoner og har med årene utviklet et nært forhold til norsk folkemusikk og samtidsmusikk. En kombinasjon som til de grader kan oppleves på «Burning Ice», og har siden starten i 1983 bestilt og urfremført mer enn 60 nye verk.
Det er en rekke høydepunkter på plata, først og fremst «Sven-David Sandstrøms «Echopieces» fra 1998, «Ketil Hvoslefs «Erkejubel» fra 1982 og ikke minst Anniken Paulsens meget spennende «Arctic light» fra 1995.
I tillegg fremføres «Burning Ice» av Nils-Henrik Asheim, «March the Pole Star av Peter Maxwell Davies, Sigurd Berges første suite, samt «5 preludier» av Carl Nielsen.

ARCTIC BRASS:
«Burning Ice», Euridice EUCD014 (2001).
Spilletid: 48.34
Distribusjon: Musikkoperatørene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar