mandag 3. desember 2001

Kompromissløs samtidsmusikk

Dette er ikke bare rykende ferske samtidsverk, men også et bekjentskap med noen av de spennende nye komponister som gjør seg bemerket i dag.
De siste årene har det vokst frem en ny generasjon unge kompromissløse komponister, som gjør seg bemerket både musikalsk og som deltakere i den offentlige debatten.Og det er spesielle egenskaper som de fem komponistene legger for dagen i sitt kompositoriske virke.
«Faces» er også et bevis på at Oslo Sinfonietta er et orkester i verdensklasse. Det eldste eksisterende samtidsmusikkensemble i Norge består av flere av landets fremste musikere og Christian Eggen er ensemblets meget dyktige kunstneriske leder og dirigent på denne plata. CD-bookleten er i sin helhet viet kultforfatter Svein Jarvolls fem verkstudier, med spennende og tankevekkende tekster som gir lytteren god drahjelp inn i en musikalsk verden som tross alt ikke er enkel.

Platas fem verk er: «Confusion Worse Confounded» av Bendik Hagerup, «Psalm» av Trond Reinholdtsen, «Deaths and Entrances» av Eivind Buene, «Nudes» av Lars Petter Hagen og «Maja Solveig Kjelstrup Ratkjes «Waves IIb».

Saksofonisten Torben Snekkestad og mezzo-sopranen Tuva Semmingsen er meget dyktige solister.

OSLO SINFONIETTA:
«Faces», Albedo ALBCD 017 (2000)
Spilletid: 58.21

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar