mandag 30. september 2002

Strålende spill

Denne nye platen med orkestermusikk av Ludvig van Beethoven (1770-1827) dokumenterer et strålende samspill mellom solistene Urban Svensson på fiolin, Mats Rondin på cello og Boris Berezovsky på klaveret.
Likeledes er det en fryd å høre det svenske kammerorkesteret under ledelse av danske Thomas Dausgaard, som i enkeltpartier virkelig lar oss forstå orkesterets kvaliteter.
Men det er i første rekke solistene som er i forgrunnen på den femte utgivelsen i Simax-serien med Beethovens komplette orkestermusikk.
Boris Berezovsky har fått med seg cellisten Mats Rondin, internasjonalt ettertraktet kammermusiker, og orkesterets egen konsertmester Urban Svensson i «Trippelkonserten» i C-dur op.56. På denne eneste konserten Beethoven skrev for mer enn ett soloinstrument, klarer de tre musikerne å fremstå som et homogent lite kammerensemble, satt opp mot et vitalt kammerorkester. Berezovsky er også i storform i fremførelsen av den tredje klaverkonserten i c-moll.
Thomas Dausgaard leder det hele, lydhør for Beethovens vare poesi og det litt melankolske uttrykket som man finner i begge disse konsertene.


LUDVIG VAN BEETHOVEN:
«Klaverkonsert nr. 3 & Trippel-konserten», 
Simax Classics PSC 1183 (2002)
Spilletid: 69:08

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar