fredag 1. juni 2001

Variert og spennende innspilling

En av nestorene i norsk musikkliv, Bjarne Fiskum er nå ute med en av de fineste fiolin-platene som er gitt ut i den senere tid her på berget. Cesar Francks fiolinsonate har vokst til å bli et av de mest elskede verk for fiolin og klaver. Og Fiskums tolkning er så likefrem og behagelig at den absolutt hevder seg i selskap med mange andre gode innspillinger.

Fartein Valens fiolinsonate er fra tiden der komponisten beveger seg vekk fra den senromantiske stil. Det er her en fryd å lytte til denne sonaten. Ikke minst er det interessant å lytte etter hvordan komponisten her er i ferd med å finne sitt eget tonespråk. Det skal også gis honnør til Fiskum for at han har tatt med to forholdsvis nye norske verk på denne plata, noe som gjør innspillingen variert og spennende.
Bjarne Fiskum har blant annet lang fartstid i Oslo Filharmonien, initiativtaker til Det Norske Kammerorkester, Unge Strykere og startet TrondheimSolistene. Denne gangen spiller han sammen med pianisten Jørgen Larsen som blant annet har markert seg som kammermusiker og akkompagnatør.

Plata inneholder: 

«Fiolinsonate A-dur» av Cesar Franck, «Fiolinsonate op.3» av Fartein Valen, «Variasjoner» av Bertil Palmar Johansen og «Preluminado» av Terje Bjørklund.

BJARNE FISKUM:
«Musikk av Franck, Valen, Palmar Johansen og Bjørklund», Sonor Records SONCD 9001 (2000).
Spilletid: 59:32
Distribusjon: Musikkoperatørene 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar